U sklopu projekta "Ocm - Wine" uz podršku EU,  italijanski brend vina "Falanghina del Sannio", predstavio se beogradskoj publici prvi put na BSV u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt. Beogradski salon vina je jedna od najprestižnijih manifestacija koja ujedino predstavlja simbol vinske kulture i događaj u Srbiji.  Shodno tome, zadovoljstvo nam je bilo što su posetioci mogli da uživaju u degustaciji vina Falangina, i da dobiju sve potrebne informacije o novom vinu na tržištu u Srbiji. Prisustvo profesionalaca kao i vrhunskih poznavalaca i ljubitelja vina, upotpunilo je kvalitetnu degustaciju koju smo upriličili na našem štandu  sa predstavnicima projekta "Falanghina del Sannio" brenda u Srbiji. Zadovoljstvo nam je što uspešna kampanja projekta "Ocm - Wine" brenda "Falanghina del Sannio" kroz selektovane manifestacije upoznaje ovaj italijanski brend vina sa tržištem u Srbiji, i što interesovanje za naše vino svakim danom je sve veće. Ujedino podsećamo da je "Falanghina del Sannio" proglašena za evropsku prestonicu vina 2019. u oktobru ove godine, u evropskom parlamentu u Briselu.

Veliko interesovanje ljubitelja italijanske kuhinje i kvalitetnog vina, zabeležilo je rekordnu posećenost na štandu "Falanghina del Sannio DOP"! U hotelu Metropol, 23. i 24. novembra, od ranih jutarnjih časova, do kasno uveče, organizovane su konstantne degustacije, kao i specijalni sastanci sa predstavnicima projekta. Ovaj događaj "Made in Italy - Serbia", povodom "Treće italijanske kuhinje u svetu" otvorio je ambasador Italije u Beogradu, gospodin Karlo Lo Kašo (Carlo Lo Cascio).

Povodom događaja "Treće nedelje italijanske kuhinje u svetu" u sklopu manifestacije "Made in Italy - Serbia", u hotelu Metropol Palace Beograd, očekujemo vas na zvaničnoj degustaciji vina Falangina 23. - 24. novembra 2018. Dobro došli! 

U prisustvu distributera, vlasnika restorana i kafića, kao i vinarija, i uz neizostavnu podršku Ambasade Italije u Beogradu i privrednu italo-srpsku komoru, održali smo još jedan B2B događaj. S obzirom na selektovani ketering karakterističan za italijanski aperitivo, uz degustaciju vina, posetioci su maksimalno uživali u pauzama između sastanka. Održana je i formalna prezentacija a prisutnima su se zahvalili i predstavnici projekta "Falanghina del Sannio DOP".

Veliki odziv prilikom degustacije u "Ultimatum" restoranu je dodatni uspeh naše promotivne kampanje. Jedan od naših somelijera vodio je vrhunsku komunikaciju sa posetiocima s obzirom na izuzetnu zainteresovanost za naše proizvode. Ni ovoga puta nije izostala podrška predstavnika određenih italo - srpskih institucija.

Jedan od renomiranih i nadaleko poznatih restorana u Beogradu, "Klub Književnika", ugostio je svoje posetioce na promotivnoj degustaciji vina "Falanghina del Sannio DOP". Uživali smo u razmeni informacija sa predstavnicima hotelijerskog sektora, vinarija, somelijera, itd.

Prava letnja degustacija "Falanghina del Sannio DOP"  vina u jednoj od renomiranih zona Beograda, na Vračaru, upotpunila je posetiocima vinarije izuzetno vrele dane. Uz vrhunsku asistenciju naših somelijera, posetioci su mogli da se upoznaju sa regijama Sanijo i Kampanija, proizvodnjom vina, kao i da dobiju savete o načinu konzumiranja i kombinovanja selektovanih jela uz  vina "Falanghina del Sannio".

U čuvenom restoranu "Trattoria Campania" održali smo promotivnu večeru uz degustaciju vina "Falanghina del Sannio DOP". S obzirom na specijalnu misiju, selektovana klijentela, upotpunila je atmosferu a naše hostese i somelijeri  imali su sjajnu komunikaciju sa prisutnim gostima koji su imali veliko interesovanje za naše proizvode koje ističe kvalitet  ukusa  i način proizvodnje.

 

Komora italijansko-srpskih privrednika je već drugu godinu za redom 21. juna u bašti hotela Radisson Blue Old Mill u Beogradu organizovala letnje druženje članova i prijatelja Komore i u neformalnoj atmosferi predstavila italijanske brendove, specijalitete, vina, muziku, kulturu i sve ono što Italiju čini tako prepoznatljivom i jedinstvenom.

 

Događaj su zvanično otvorili zamenik ambasadora Italije u Beogradu Serđo Monti, predsednik Komore italijansko - srpskih privrednika Đorđo Makeđani kao i generalni sekretar KISP-a Mirjana Kojić, nakon čega su se prisutnima obratili i predstavnici Manfredi food i Fondacije Viminacijum.

 

Uz najpopularnije italijanske melodije i prelepe snimke italijanskih regija, stvaranju italijanskog duha u Beogradu doprineli su i mnogi drugi. FCA Serbia izložio je Fiat 500, Manfredi food pripremao je čuvene aranćine, Fondacija Viminacijum je sa "rimskim legionarom i dve rimljanke" predstavila ovu svojevrsnu kultuno-istorijsku baštinu i najsrećnijem posetiocu dolelila besplatan boravak na ovom lokalitetu, dok je Trattoria Campania na licu mesta pripremala napolitansku picu od posebnog brašna Molino Scoppettuolo. Svoje vrhunske suhomesnate proizvode predstavila je i kompanija Cuore d'Italia dok je restoran Lorenzo i Kakalamba bio zadužen za pripremu fantastičnih italijanskih poslastica.

 

Za čuvena italijanska vina pobrinula se kompanija Bianco&Rosso, a po prvi put na našem tržištu predstavljeno je i vino Falanghina.  U susret letu i putovanjima svoje proizvode i usluge predstavili su i DDOR osiguranje - Gruppo UNIPOL, Butan Gas, Glob Metropoliten Tours, DDOR Garant, Diplomacy & Commerce predstavio je svoja izdanja posvećenja Italiji i italijanskom poslovnom sektoru u Srbiji, a događaj su podržali i Gordon - Calzedonia Group i MF Investments.

 

Atmosferu je upotpunio i svetski prvak u pravljenju akrobatske pice - Saverio Ciampi koji je na oduševljenje prisutnih pokazao svoje neverovatno umeće.

 

Događaju su prisustvovali predstavnici italijanske i srpske poslovne zajednice, Ambasade Italije, institucija kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života.

 

Zahvaljujemo svima koji su podržali ovaj događaj kao i našim prijateljima i partnerima koji su bili sa nama.

 

Prva degustacija brenda  "Falanghina del Sannio DOP" u Beogradu održana je u aprilu mesecu u prelepoj sali hotela "Majestic". U cilju da upoznamo sve zvanice i posetioce sa visokim kvalitetom naših vina, održali smo degustaciju na kojoj su prisustvovali pripadnici hotelijerskog sektora, menadžeri  i vlasnici renomiranih restorana, vinarija, kafića, distributeri kao i pravi ljubitelji vina. Događaj je bio otvorenog karaktera. Drago nam je što smo uspeli da zainteresujemo posetioce i istaknemo kvalitet italijanskog brenda "Falanghina del Sannio".