Komora italijansko-srpskih privrednika je već drugu godinu za redom 21. juna u bašti hotela Radisson Blue Old Mill u Beogradu organizovala letnje druženje članova i prijatelja Komore i u neformalnoj atmosferi predstavila italijanske brendove, specijalitete, vina, muziku, kulturu i sve ono što Italiju čini tako prepoznatljivom i jedinstvenom.

 

Događaj su zvanično otvorili zamenik ambasadora Italije u Beogradu Serđo Monti, predsednik Komore italijansko - srpskih privrednika Đorđo Makeđani kao i generalni sekretar KISP-a Mirjana Kojić, nakon čega su se prisutnima obratili i predstavnici Manfredi food i Fondacije Viminacijum.

 

Uz najpopularnije italijanske melodije i prelepe snimke italijanskih regija, stvaranju italijanskog duha u Beogradu doprineli su i mnogi drugi. FCA Serbia izložio je Fiat 500, Manfredi food pripremao je čuvene aranćine, Fondacija Viminacijum je sa "rimskim legionarom i dve rimljanke" predstavila ovu svojevrsnu kultuno-istorijsku baštinu i najsrećnijem posetiocu dolelila besplatan boravak na ovom lokalitetu, dok je Trattoria Campania na licu mesta pripremala napolitansku picu od posebnog brašna Molino Scoppettuolo. Svoje vrhunske suhomesnate proizvode predstavila je i kompanija Cuore d'Italia dok je restoran Lorenzo i Kakalamba bio zadužen za pripremu fantastičnih italijanskih poslastica.

 

Za čuvena italijanska vina pobrinula se kompanija Bianco&Rosso, a po prvi put na našem tržištu predstavljeno je i vino Falanghina.  U susret letu i putovanjima svoje proizvode i usluge predstavili su i DDOR osiguranje - Gruppo UNIPOL, Butan Gas, Glob Metropoliten Tours, DDOR Garant, Diplomacy & Commerce predstavio je svoja izdanja posvećenja Italiji i italijanskom poslovnom sektoru u Srbiji, a događaj su podržali i Gordon - Calzedonia Group i MF Investments.

 

Atmosferu je upotpunio i svetski prvak u pravljenju akrobatske pice - Saverio Ciampi koji je na oduševljenje prisutnih pokazao svoje neverovatno umeće.

 

Događaju su prisustvovali predstavnici italijanske i srpske poslovne zajednice, Ambasade Italije, institucija kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života.

 

Zahvaljujemo svima koji su podržali ovaj događaj kao i našim prijateljima i partnerima koji su bili sa nama.